Čtení a literání výchova

14.09.2016 19:28

Vážení rodiče!

Dohlížejte na to, aby si Vaše dítě nosilo do školy úkolníček /všichni si ho tento týden zavedli/ a kontrolujte mu záznamy domácích úkolů. Pokud dítě úkol zapomene, nedělám žádné puntíky ani čárky, ale hned do ŽK zaznamenám: Zapoměl/a/ domácí úkol. Osvědčilo se mi to jako přehledná metoda pro rodiče, děti i pro učitele.

Co jsem zavedla a budu vyžadovat od dětí v českém jazyce:

Děti mají zavedený nový pořadač na eurosložky do českého jazyka. Každý den ho musí doma vyndat a po domácí přípravě znovu vložit do tašky. Budeme do něj vkládat pracovní listy s domácími úkoly a domácím čtením. V jedné eurosložce je také zkopírovaný pracovní sešit do českého jazyka, který budeme průběžně používat a děti ho musí taktéž každý den nosit. V další eurosložce je čtenářský arch. Tam budete denně /kromě mimořádných událostí a dnů, kdy je dítě nemocné/ podepisovat domácí čtení. Děti mají za úkol denně číst nahlas nejméně 15 minut /mohou i více třeba už jen potichu/. Číst mohou to, co jim zadám ve škole, ale hlavně mají číst knížky na pokračování. Knihy si mohou půjčovat i ve škole. Rozečtenou knihu si každý pátek přinesou do školy na čtenářskou dílnu, což je řízená hodina samostatného čtení.

Informace o předmětu Člověk a jeho svět:

V Čjs začínáme vlastivědou, bude následovat stručný přehled dějin a na konci roku přírodověda. Děti si budou nosit na každou vlastivědu učebnici s mapou, pracovní sešit a velký červený sešit na zápisy.

Informace o předmětu Anglický jazyk:

Na každou angličtinu si děti přinesou učebnici, pracovní sešit a velký červený sešit. Občas budou mít na domácí úkol také portfolio, to ale většinou zůstává ve škole.

Letos máme vedením školy dovoleno doučovat žáky v rodiči placených kroužcích. Pokud máte někdo zájem o doučování angličtiny, kontaktujte mě, prosím.

Libuše Kaletová



—————

Zpět


Kontakt

Mgr. Anna Tacinová

ZŠ LESNÍ 190
73991 JABLUNKOV


558 358 231